6. Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Diyarbakır’da
Diyarbakır’da düzenlenen 6. Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, çeşitli illerden gelen üreticilerin yöresel ürünlerini ve lezzetlerini tanıttığı bir platform oluşturuyor. Gastro İnovasyon Merkezi’nin standında ise kadın kooperatifleriyle birlikte Diyarbakır’ın kaybolmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri sergileniyor.
Fuarda 59 ilde faaliyet gösteren 170 firma ve kurum yer alıyor. Ayrıca, fuar workshoplar ve tadım etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla gerçekleşen fuarda Gastro İnovasyon Merkezi büyük ilgi görüyor. Merkezin stantında Key Ma Kadın Kooperatifi aracılığıyla Diyarbakır’a özgü yöresel lezzetler ziyaretçilere sunuluyor.
Fuarda kadın kooperatiflerinin yanı sıra Ke Ma Kadın Kooperatifi, Çermik Kadın Kooperatifi, Amida Kadın Kooperatifi, Esma Ana Kadın Kooperatifi ve Nefel Kadın Kollektifi’nin ürünleri de sergileniyor. Ziyaretçiler kurutulmuş meyveler, turşular, pulbiber, domates, cevizli sucuk, pestil gibi üzümden yapılan ürünlerle Karacadağ pirincinden yapılan yöresel tatlılarla buluşuyor. Fuara damgasını vuran yöresel lezzetler arasında nardan aşı, hedik, habenisk çorbası, xillorik, suşi, bastıx kılnayış ve asir gibi tatlar yer alıyor.
Gastro İnovasyon Merkezi yetkilileri, fuarın kadın üreticilerle iletişimi güçlendirdiğine ve kadın kooperatiflerine destek sağladığına dikkat çekti. Merkezin kırsal bölgelerden kadınlar ve kooperatiflerle olan iş birliğinin devam edeceği belirtildi.
Detaylı bilgi için: Diyarbakır